Експертиза показала, че Семерджиев е нямало да удари момичетата, ако преди

...
Експертиза показала, че Семерджиев е нямало да удари момичетата, ако преди
Коментари Харесай

Георги Семерджиев се измъква от обвинение за катастрофа с умисъл

Експертиза показала, че Семерджиев е нямало да удари девойките, в случай че преди този момент не се е блъснал в такси

Удар в такси, от което се отклонява и по-късно блъска и убива двете девойки, е повода Георги Семерджиев да отърве обвиняване за злополука с жертви, станала при възможен предумисъл, научихме от “ ”. Разследването против някогашния футболист е готово, чака се скоро да бъде вкаран обвинителният акт против него и делото да тръгне в съда.

Разследването е посочило, че дрогиран с метамфетамин, Семерджиев е карал със 166 км/ч в нощта на 5 юли. Минал на червен светофар по бул. “Черни връх ”, когато блъснал каращо на зелен сигнал такси. Тогава джипът му се отклонил и се забил в спирката, на която чакали Хариет Стефанович и Христина Дилева. Тежката машина ги смачкала и те умряли на място.

Автотехническа експертиза е посочила, че Семерджиев е нямало да удари девойките, в случай че преди този момент не се е блъснал в такси. Той не е имал по какъв начин да пресметна сходен удар и последвалият рикошет, тъй че да се приказва за възможен предумисъл. Такъв теоретично можело да е разполагаем единствено за удара в жълтата кола, а мотивът са скоростта и дрогата, обясниха пред “24 часа ” източници от прокуратурата.

Това е и разликата с злополуките, при които починаха Милен Цветков и французинът Лорен Пети. Колите, в които те се возеха, бяха ударени откъм гърба, без преди този момент да е имало случай. За първата е упрекнат Кристиан Николов, а за втората - Димитър Любенов. И двамата са карали дрогирани и с висока скорост, по тази причина са подведени под отговорност за възможен предумисъл. При Любенов експертиза сподели, че е седнал зад кормилото и пийнал - на 1,73 промила алкохол.

Травмите на Семерджиев съответстват 100% с тези, който могат да се получат от злополуката, при която починаха двете девойки. Това е заключил правосъден доктор, стана ясно в понеделник в Софийския градски съд.

Там Семерджиев изиска да излезе от ареста, само че не пристигна в Съдебната палата. Той е писал молба, че не желае да участва поради болест, само че не стана ясно каква е тя, защото юристът му Мирослав Христов не знаеше за сходен проблем.

Защитникът твърди, че в дейната лента на пътя е било едно от убитите от Семерджиев девойки, аргументирайки се с видео от нещастието. Клипът е бил доказан от експертиза, само че юристът пропусна да означи, че камерата е удостоверила и, че зад кормилото е Семерджиев. Христов не загатна и че на нея се вижда по какъв начин някогашният футболист минава на алено, удря каращо на зелен сигнал такси и блъска девойките.

Съдия Анелия Щерева отхвърли поисканата независимост за Семерджиев. Той може да апелира на 1 ноември.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР